Lúpežné prepadnutie pobočky pošty v Rači

01.02.2013 Bratislava

Policajti pátrajú po páchateľovi dnešného lúpežného prepadnutia pobočky banky na Detvianskej ulici v bratislavskej Rači. Dnes krátko pred 16.50 hod. vošiel do priestorov pobočky banky neznámy ozbrojený páchateľ, ktorý pod hrozbou použitia zbrane žiadal od zamestnancov finančnú hotovosť. Zamestnanec pobočky banky mu v obave o svoj život a zdravie vydala finančnú hotovosť v súčasnosti nezistenej sumy peňazí. Páchateľ následne unikol na neznáme miesto. Počas lúpeže sa v priestoroch pobočky banky nenachádzali klienti. K zraneniu osôb nedošlo.

Popis páchateľa:

V tomto prípade išlo o muža vysokého približne 185 cm, chudej postavy, nezisteného veku. V čase lúpeže mal na hlave čiernu kuklu bez výrezov na oči a ústa. Oblečenú mal čiernu bundu do pása s kapucňou a modré rifle. V rukách držal bielu igelitovú tašku a krátku guľovú zbraň.

Na záberoch z bezpečnostných kamier vidno, ako páchateľ vystúpil z električky č. 5 a následne vošiel už s nasadenou kuklou do priestorov pobočky banky. Následne po lúpeži utekal smerom po električkovom koľajisku na Detviansku ulicu, kde nie je vylúčené, že mohol mať zaparkované motorové vozidlo. V tejto súvislosti preto polícia žiada občanov, ktorí cestovali v električke č. 5 v čase približne od 16.35 h do 16.45 v bratislavskej Rači (zástavky Pri vinohradoch, Záhumenice a Detvianska) a všimli si osobu podľa uvedeného popisu, aby nám poskytli bližšie informácie na bezplatnom čísle polície 158 prípadne osobne na ktoromkoľvek policajnom oddelení. Taktiež žiadame občanov, ktorí si v čase približne o 16.50 h všimli utekajúceho muža po koľajisku smerom na Detviansku ulicu, aby nám poskytli ďalšie možné informácie ohľadom jeho pohybu prípadne vozidla do ktorého mohol nastúpiť.
 
 
npor. Mgr. František Peczár
hovorca KRPZ v Bratislave
 

Vyberte región